20. kesäkuuta 2015

Juhannus, pitsejä ja Usko, Toivo ja Rakkaus

Kerroin aiemmin, että olen päättänyt tehdä kesäkäyttöön hempeät kankaiset lautasliinat,
joiden reunoihin virkkaan pitsit.
Hommaa en ole vielä päässyt aloittamaan, mutta kankaat olen jo valinnut.
Pitsit virkkaan ehkä tästä vaaleanpunaisesta bambulangasta tai sitten valkoisesta ohuesta merseroidusta puuvillalangasta.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty vai mitenkäs se vanha sanonta menikään.

Nämä ihanat puuvillakankaat saapuivat Juhannuksen alla Iinulta hänen suloisen puotinsa valikoimista *
Paketista kuoriutui taas ihana silkkipaperikäärö :-)

Raidallinen kangas on nimeltään Liza ja turkoosipohjainen kangas on nimeltään Whisper Aqua ja se on parhaillaan tarjouksessa Iinun verkkokaupassa
http://www.iinu.fi

Jos tykkäät ompelupuuhista kesällä, käy kurkkaamassa Iinun romanttista kangas- ja muuta valikoimaa. Verkkokaupasta kankaat tulevat näppärästi koti- tai mökkiosoitteeseesi. Ompelukoneenhan voit kantaa vaikka pihalle omenapuun katveeseen,
ripustaa hennon kankaan puun oksille suojaa antamaan ja
uusi inspiroiva ompelupaikka on valmis :-)
Muutama päivä sitten näin Iinun blogissa ihanan romanttisen vaaleanpunaisen pitsin, jonka hän oli virkannut. Se ihanuus innosti minut etsimään omia pitsejäni kaappien kätköistä. Etsiminen tuotti tulosta ja innostuin kuvaamaankin muutaman niistä.
Usko, toivo ja rakkaus

Saman etsintäoperaation seurauksena löysin lankalaatikoistani useita keriä Coatsin ohuen ohutta valkoista virkkauslankaa.  Sitten siirryin virkkuukoukkukokoelmaani tutkimaan ja vanhat ohuet koukutkin löytyivät.

Nyt ei ole enää mitään syytä jättää kesäisiä lautasliinoja tekemättä, eihän.Olen nuorena tyttönä ollut tosi innokas pitsin virkkaaja ja minulla on edelleen käytössä vanhoja froteepyyhkeitä, joissa on vuosia sitten virkatut reunapitsit. Rakastan pyyhkeiden kulunutta pehmeyttä ja joka pesun jälkeen jaksan suoristaa pitsit pyyhkeitä kuivumaan ripustaessani.

Minkä ihmeen takia en ole ottanut näitä omia pitsejäni mihinkään käyttöön?
Asialle pitää tehdä jotain ja vähintään laittaa ne kauniisti jonnekin esille.
Katsotaan mitä keksin.

Ihanaa aurinkoista Juhannuspäivää.
Kesä tuoksuineen saapui sittenkin.


 * blogiyhteistyö, kankaat saatu yhteistyön merkeissä Iinu-puodista

4 kommenttia:

 1. Lämmintä juhannusmieltä!
  Miten hoidat väsyneitä sormiasi virkkaamisen lomassa? Vai väsyvätkö ne edes ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Mun sormet ei ole virkkauksesta väsyneet, mutta olkapäät ja niska tuppaavat rasittumaan. Niitä jumppailen ja venyttelen aika ajoin.

   Poista
 2. Ihanat pitsit! Noista saa vaikkapa ihanan taulun makkarin seinälle... tai mihin vaan! En voi kuin ihailla, kuinka joku osaa virkata tuommoisia! Ihanaa juhannuksen jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellis. Hyvä idea tuo taulu. Olen virkannut kaikki sanat yhteen pötköön, enkä ole löytänyt niin pitkää valmista kehystä enkä toisaalta malttanut pitsiä leikata kolmeen osaankaan. Pitäisi varmaan viedä kehystämöön niin saisin tauluksi makkariin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...