3. helmikuuta 2015

Iso musta kahvallinen säilytyskori / Big black crochet basket


handmade crochet round-shaped strorage basket with handles,
colour: black
Virkkasin tämän ison korin tilaustyönä mustasta kotimaisesta trikookuteesta.
Siihen tarvittiin kahvat ja seinämien tuli olla hyvin pystyssä pysyvät. Sen tehtävä on toimia tärkeässä roolissa lelukorina.
Korin mitat: halkaisija 35 cm ja korkeus 25 cm.

Kori valmistui ajallaan ja siitä tuli juuri toivotunlainen.
Sitten tapahtui jotain mitä ei minulle ole tapahtunut ikinä aiemmin.

Menin vähän sössimään lopputuloksen. Minä nimittäin höyrysilitin sen seinämät ja se ei ollut todellakaan hyvä juttu. Korin tukevaksi virkkaamani seinämät muuttuivat ihan lötköiksi ja kahvat leputtaa - kääk mitä tein! En koskaan silitä virkkaamiani tuotteita vaan venyttelen ja suoristelen niitä paljain käsin.

Kamala virhe, mikä ihme päähäni juolahti. No muistan kyllä eräillä markkinoilla kollegoilta kuulleeni, että tottakai kaikki työt pitää ensin silittää ennen kuin niitä voi myydä. En ollut itse koskaan tehnyt niin ja jostain syystä juuri nyt päätin kokeilla. No empä tee sitä enää toiste, se on varma juttu!

Onko sinulle käynyt koskaan näin?

No, ei hätää - uutta koria vaan virkkaamaan tilalle ja yhdessä tilaajan kanssa sovitulla uudella aikataululla. Kaikkea siis voi sattua.Eikä hätää siinäkään mielessä, että nyt jo tiedän miten tätä lerppureunakoria jo tuunaan toiseen tarkoitukseen. Teen siitä postauksen myöhemmin, pysy langoilla ;-)

* * * *

Perfect big crochet basket was ready.Then for some reason I decided to iron it.
What a mistake, no it isn't steady anymore ;-(I need to modify it, keep online.
 

keywords: crocheting, black, cosy, storage basket, handmade, home, yarn, round-shaped, handicraft
 

10 kommenttia:

 1. Auts....
  Mie en ole koskaan höyryttänyt virkattuja koreja. Ja nyt kyllä painan mieleen, etten höyrytä jatkossakaan.
  Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Saila tiedosta. Ehkä mulla oli liian kuuma silitysrauta tms, mutta en silitä minäkään jatkossa.

   Poista
 2. Menin kerran höyryttämää trikossta virkattua mattoa. Onneks alotin reunasta, joka meni ihan pilalle. Ei auttanu kun purkaa ja virkata uusi reuna onneks oli koko yö aikaa, ennenku matto piti antaa synttärisankarille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa kiva kuulla vastaavista kokemuksista, kiitti Hezku. Hieno homma, että sait tilanteen tuolla tavalla korjatuksi :-)

   Poista
 3. Eksyin tänne mutta en varmaan viimeistä kertaa! Ihania töitä olet tehnyt ja sydämessä läikähti kun löysin teidän aussinkin täältä. Meidän aussi, Otto, on jo vanha herra mutta edelleen yhtä ihana kuin lähes 11 v sitten kun se haettiin meille.
  Minäkin olen virkkaillut tuommoisesta ohuen ohuesta pellavalangasta; nelinkertaisesta tein lampunvarjostimet ja kolminkertaisesta tiskirievun ja pesukintaan. Pellava on kyllä kaunis materiaali rosoisuudessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva juttu Tuija, kun löysit tiesi tänne ja tykkäsit. Kiitti palautteesta, sitä on aina niin mukava saada. Terkkuja vaan Otto-herralle :-) Kiva kuulla sun pellavalankakokemuksistasikin. Lampunvarjostin niin pyörii munkin ajatuksissani, joskus sen vielä toteutan. Ois tosi kiva saada valokuva sun tekemästä varjostimesta. Onko se sulle vielä käytössä? Tiskireipua mulla ei olekaan tullut mieleen kokeilla pellavalangasta, mitenköhän se toimii... Mukavaa helmikuun alkua sulle.

   Poista
 4. No voih, mikähän tuossa kaupan kuteessa on, jos ei lämpöä kestä... Voiko niitä kuteista tehtyjä tuotteita pestä koneessa?

  Minä höyrytän aina virkatut tuotteeni kostean rätin läpi, eikä ongelmia ole ollut. Mutta tuosta valmiskuteesta mulla ei juuri ole kokemuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko kuteessa olevan mitään vikaa, mutta mulla oli silitysrauta kuumimmalla eli pellavalle tarkoitulla lämmöllä eikä mulla ollut kosteaa kangasta ollenkaan siinä välissä. Ostetusta kotimaisesta kuteesta virkkaamiani mattoja ja koreja olen pessyt koneessa 40 asteen pesussa ja ne ovat kyllä pysyneet ihan kuosissaan. Kokeilen vielä joskus johonkin pienempään työhön, niin ei harmita näin paljoa.

   Poista
 5. Oi voi, kurja juttu!

  Itse höyrytän aina kaikki käsityöni, paitsi juurikin korit.. Hyvä tietää, etteivät ne sitä kestäisikään!

  Tsemppiä uuden korin tekemiseen ja epäilemättä tuota lerpahtanuttakin tapausta voi vielä hyötykäyttää jotenkin muuten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, minäkin olen sukkia ja muita kutomiani tuotteita silitellyt ja joitain virkattuja kattausliinoja, eikä ne ole kärsineet tällä tavalla. Ehkä vika oli sittenkin vain liian kuumassa silityslämpötilassa ja se märkä kangas olisi myös pitänyt olla korin ja raudan välissä. No kokemus opettaa. Mukavaa lähestyvää laskiaista.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...