10. toukokuuta 2014

Kaikille äideille

 
 
Ihanaakin ihanampaa äitienpäivää kaikille äideille :-)
Nautitaan yhdessä olemisesta. Itselläni on ilo viettää iltapäivää lasteni kanssa hyvän ruoan merkeissä valmiiksi katetussa pöydässä Ravinto Wallamossa Helsingin Katajanokalla. Ihanan tunnelmallinen vanha ravintola, suosittelen.
Omaa äitiä on ikävä. Tällä kertaa veljeni on hänen luonaan Porissa. Äitiä kaipaan, kaipaan joka päivä, äidin ääntä ja iloista naurua, äitiä kävelemässä käsikynkkää kanssani...  Nyt se taas kasvaa, tuska ja suru kasvaa ... äiti ei ole yli kolmeen kuutauteen nauranut, puhunut, kävellyt ... hän sai aivorenvuodon ja halvaantui ja on siitä asti maannut sairaalassa Porissa. Joka toinen viikonloppu ajan sinne isän seuraksi ja äitiä tapaamaan. Joka toinen viikonloppu sen tekee veljeni. Olo on niin raskas, että pakko oli siitä täälläkin tällä tavoin avautua...

Olen kiitollinen, että minulla on työn ja arkisten askareiden vastapainoksi käsityö-harrastukseni ja tämä Nuppu Home blogi ja kaikki te, jotka tekemisiäni seuraatte. Kiitos että olette olemassa!

6 kommenttia:

 1. Hyvää Äitien päivää ja voimia!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa äitienpäivää tännekin!

  Kovin on surullista lukea, että äitisi on nyt huonossa kunnossa, toivottavasti hän toipuu kovasta koettelemuksesta ja saatte vielä iloisen, nauravan äidin takaisin! <3 Hurjasti tsemppiä! Onneksi on käsityöt, mitä tehdessä on hyvä käsitellä tunteita.. niin hyviä kuin raskaampiakin.. käsityöt on terapiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Mari. Toivossa on aina hyvä elää. Olet oikeassa, käsitöitä tehdessä ajatukset liikkuvat aiheesta toiseen ja moneen asiaan on löytynyt ratkaisu. Tänäänkin virkkasin puutarhassa jotain kivaa ;-)

   Poista
 3. Hyvää Äitienpäivää!
  Tosi hienoa,että veljesi kanssa käytte vuoroviikoin katsomassa äitiänne!! Itse olen hoitokodissa töissä jossa on monta samantyyppistä mummoa ja vaaria,heitä hoivaamme ja hoidamme parhaalla mahdollisella tavalla. Surullista on se, että läheskään kaikkia vanhuksia ei kukaan käy katsomassa,syöttelemässä,juttelemassa heille ym.ym. ainoastaan me hoitohenkilökunta!! Toivotaan,että saisit vielä kuulla äitisi puhuvan,ja muista että hän kyllä varmaan kuulee kun sinä juttelet hänelle! Kaikke hyvää teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo viikkokin tuntuu meistä sisaruksista kovin pitkältä paussilta. Se on eri paikkakunnilla asumisen ja työssäkäymisen haittapuolia. Isä käy tietty jokainen arkipäivä rakkaimpansa luona ja häneltä kuulemme päivittäiset voinnit puhelimessa. Viikonloput ovat sitten isällä vapaata sairaalamiljööstä ja hän saa kerätä voimia ja puuhata omia juttujaan ja olla kanssamme. Olemme hyvin kiitollisia Porin Kaupunginsairaalan hoitohenkilökunnalle sekä lääkäreille päivittäisestä hoidosta. Olet oikeassa siinä, että äiti kyllä kuulee ja me puhua pälpätämme hänelle kaikki viikon tapahtumat ja pidämme kiinni kädestä, kampaamme hiuksia, rasvaamme käsiä ja kuivia huulia, hieromme jalkoja, heilutamme liikkumattomia niveliä jne.
   Sinä teet hienoa työtä! Kiitos sinulle ja kaikille muillekin hoivatyötä tekeville.

   Poista
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...