13. tammikuuta 2014

Uusia tuulia vuoden 2014 alkajaisiksi


Olen pitkään haaveillut omasta pienestä järjestelmäkamerasta, jotta saisin blogiini nykyistä parempia kuvia. Tuotekuvani olen koko viime vuoden kuvannut iPad:lla ja sen huomaa kuvien laadusta :-(  Kaikki ihanimmat ja kauneimmat valokuvat blogissani on ottanut tyttäreni Emmi (nofashionvictims). Hän oli kultainen ja antoi minulle vanhan kameransa ja siitä intouduin niin, että ilmoittauduin valokuvauskurssille.


Koti kaupungin laidalla -blogin Frida järjesti kuvauskurssin, jossa opettaja toimi I Lilla Kamomillas Villa -blogia pitävä valokuvaaja Camilla. Innosta puhkuen minä ja viisi muuta naista kokoonnuimme Fridan kauniiseen kotiin viime sunnuntaina. Jännitin kovasti, kun en ollut vielä ottanut uudella kamerallani yhtään kuvaa eli olin ihan noviisi muihin nähden.

Paikalla oli Frida, tunnelmallisen sisustuspuodin Cafe Latten LeeaKaunis arki kotiisi-blogin Merja, ihan naapurissani asuva sisustussuunnittelija Maarit ja minulle ennestään tuntematon Marika. Meillä oli tosi kiva päivä ja ainakin Fridan ja Merjan blogeissa jo onkin uskomattoman ihania kuvia päivän tapahtumista ja tarjolla olevista nyyttäriherkuista!

    
Tässä näkyvät kuvat ovat syntyneet kameran manuaaliasetuksilla (HUOM!) Fridan luona kurssin aikana, kun tutustuin kameraani Camillan käytännönläheisten ohjeiden avulla. Uusia sanoja vilisi solkenaan, kuten esim. suljinaika, syväterävyys, aukon koko, valkotasapaino, histogrammi, ylivalotus, alivalotus jne jne. Kaikki valokuvauksen salat eivät tietty auenneet näin muutamassa tunnissa, mutta ihanan kuplivan innostuksen päivä minuun jätti. Suurin kiitos siitä tietty Camillalle!

  

Aika vakavalta, keskittyneeltä ja pohdiskelevalta olen näin jälkeenpäin nähtynä kurssilla ollut (kuvat minusta ovat Fridan ottamat).

Nyt ihan puhkun intoa ja jossain vaiheessa uudella kameralla ottamiani kuvia alkaa näkymään tässä Nuppu Home blogissani. Camilla, älä huolestu, vaikka vähän hitaanpuoleinen postaaja olenkin :-) Haaveena myös blogini ilmeen uusiminen, FB sivun perustaminen, valokuvakollaasien tekemisen opettelu, tekstien sijoittaminen postauksen kuviin ja kuvakollaaseihin ja vaikka mitä ihanaa - mutta hiljaa hyvä tulee ;-)

Ihanaa tammikuun jatkoa kaikille lukijoilleni. Olen iloinen uusista lukijoista ja uusista tuttavuuksista, joita tämä blogin pitäminen on tuonut tullessaan. Käsityörintamalla on vielä vähän hiljaista, mutta uusia virkkaustöitä on jo suunnitteilla. Kiitos myös kaikille ihanille naisille ja miehille, jotka ovat käsitöitäni tilanneet - teette minut onnelliseksi!

Haleja siis kaikille!
 


8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia... ajattele, ettet ollut edes käyttänyt koko kameraa ennen tätä, ja nyt jo sait manuaaliasetuksilla näin hienoa jälkeä! Vautsi.
  Oli tosi ihanaa, kun olitte meillä... aivan mahtava päivä, mitä parhaimmassa seurassa. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta ja tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta osallistua Frida :-)

   Poista
 2. Kuulostaa hienoilta suunnitelmilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja pyrin toteuttamaan siitä niitä osia mihin voimavarat riittävät. En tehnyt uuden vuoden lupauksia vaan kirjasin ylös haaveita, joita on kivaa ja mielekästä tavoitella. Vuoden päästä on mielenkiintoista katsoa taaksepäin mitkä haaveista ovat toteutuneet :-)

   Poista
 3. Yhdyn Fridan sanoihin! Lyhyessä ajassa huikea kehitys! Saat olla itsestäsi ylpeä. Sinun oli kuitenkin lähdettävä ihan nollasta, tilanteesta jossa ihan kaikki oli sinulle vierasta. Upea suoritus ja jatka ihmeessä nyt harjoittelua niin että kaikki säädöt istuvat selkärangassa.
  Keep up the good work!
  Hyviä kuvaushetkiä, ja menestystä kaikkien suunnitelmien kanssa!

  Camilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Camilla. Kyllä pyrin jatkamaan. Hitsit kuinka hieno kuutamo oli tunti sitten, kun olin koiramme kanssa metsässä kävelemässä. Voi kumpa olisi kamera ollut mukanani - tosin pakkanen oli niin kova, ettei mitään manuaalisäätöjä olisi varmaan pystynyt edes tekemään. Huomenna uusi yritys metsäretkellämme ;-)

   Poista
 4. Kauniita kuvia Nuppu. Voi kun teillä on varmaan ollut ihana opettava ja kiva päivä Fridan luona! Kivaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä todella oli ja ennen kaikkea meillä oli todellakin kivaa ja naurua riitti!

   Poista
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...