29. toukokuuta 2013

Käsityöhaaste


Olen saanut prinsessajuttu-blogin Miralta kivan blogihaasteen. Kiitos Miralle. Sorry, kun vastaukseni vähän kesti. Haaste sisältää joukon kysymyksiä, joihin vastasin mahdollisimman spontaanisti sen kummemmin pohtimatta syvällisiä.


1. MIKÄ ON KUNNIANHIMOISIN KÄSITYÖHAASTEESI?
 •  Olen jo tosi kauan haaveillut joskus tässä elämässä virkkaavani Odd Molly tyyppisen pitkän neuletakin. Uskon tekeväni sen vielä jonain päivänä, niin paljon siitä mallista tykkään, mutten ikinä malttaisi sitä ostaa.

2. MIKÄ ON KUNNIANHIMOISIN TOTEUTUNEISTA KÄSITÖISTÄSI?
 • Virkaamani nuken kantokoppa isoäidin vanhoista vintiltä löytyneistä matonkuteista. Siitä tuli kuulkaas aika söötti ja nykyisin sitä helliikin joku onnellinen pikkutyttö.

3. JÄÄKÖ SINULLA KÄSITÖITÄ KESKENERÄISIKSI?
 • Kyllä jää, useinkin. Nytkin on tällä hetkellä joulun pyhinä aloitetut villasukat jääneet päkiän kohtaan - onneksi kuitenkin ovat molemmat sukat siinä samassa kohdassa, sillä inhoan kesken jääneitä kantapäitä sukissa.

4. MITÄ KÄSITÖITÄ TEET MIELUITEN?
 • Kaikkia virkkaamalla tehtyjä juttuja.

5. LIITTYYKÖ AMMATTISI KÄSILLÄ TEKEMISEEN?
 • Ammattini ei varsinaisesti liity käsillä tekemiseen. Aikaisemmat työpaikkani ja työni eivät myöskään ole liittyneet käsillä tekemiseen. Nykyinen työni sen sijaan liittyy ja olen siitä niin sanoinkuvaamattoman onnellinen, että ei mitään rajaa :-)

6. VALLITSEEKO TYÖPISTEESSÄSI KOTONA KAAOS VAI SÄNTILLISYYS?
 •  Siellä vallitsee yleensä aina hyvin säntillinen järjestys. Jos työpiste on jostain syystä edellisellä kerralla jäänyt sekaiseksi, en pysty aloittamaan mitään tekemistä ennenkuin olen järjestänyt siinä kaikki oikeille paikoilleen ja poistanut kaiken  turhan näkyviltä.

7. MITÄ KÄSITYÖMATERIAALIA SINULLA ON VARASTOSSA, MUTTA ET OLE VIELÄ TEHNYT SIITÄ MITÄÄN JA KUINKA KAUAN SE ON JO ODOTTANUT?
 • Niitä on kyllä vaikka kuinka ja paljon. Yksi esimerkki voisi olla musta pyöreä nahkanyöri, jota on muutama kelallinen. Hankin ne viime joulukuussa Tallinnassa käydessäni, jolloin halusin tehdä ko materiaalista todella ison säilytyskorin. No, aloittamatta on tuo kori, mutta mielessä se pyörii jatkuvasti.

8. MILLAISESSA MIELENTILASSA TEET KÄSITÖITÄ?
 • Jos olen stressaantunut tai muuten rasittunut, rauhoitun käsitöitä tehdessä. Toisaalta, jos olen erittäin hyvällä tuulella, tartuin silloinkin virkkuukoukkuun. Toisaalta, jos ....  No ei tästä taida löytyä mitään yhteistä nimittäjää jollekin tietylle mielentilalle - tykkään tehdä käsitöitä aina kun siihen on aikaa mielentilasta riippumatta - vaikka bussissa kahden pysäkin väliä matkustaessani tai ihan missä vain. Lopputolos on kuitenkin aina se, että mielentila on levollinen kun lopetan virkkaamisen.

9. OLETKO KEKSINYT JONKUN UUDEN IDEAN KÄSITÖISSÄSI?
 • Itselleni montakin uutta, mutta mistäs sen tietää onko joku jossain päin maapalloa keksinyt saman idean. Olen tyytyväineen omiin ratkaisuihini mm korieni nahkakahvoihin, viirinauhoihin jne, jotka ovat syntyneet omissa mielikuvissa eikä muita matkien.

10. MINKÄ KOULUARVOSANAN ANTAISIT KÄSITYÖTAIDOLLESI?
 • Monia taitoja minulta puuttuu, mutta siitä huolimatta antaisin ysin.

11. RAKKAIN JONKUN MUUN TEKEMÄ KÄSITYÖ?
 • Kaikki isän ja äidin tekemät käsityöt ovat rakkaita ja samoin kaikki omien lasteni tekemät - ihan jokainen niistä!

Nämä samat kysymykset jaan haasteen muodossa eteenpäin seuraavalle blogille:
ihanalle Novalle novamelina - blogiin

Ole hyvä Nova! Toivottavasti jossain vaiheessa jaksat / ehdit vastailemaan.
Mukavaa loppukuuta kaikille sekä tervetuloa uudet lukijat :-)
Olette kaikki ihania :-)

4 kommenttia:

 1. Hei! Ihana kuulla vastauksiasi ja siten vähän tutustua lisää sinuun! Ihana olet! :) Hyvää loppukuuta myös sinne :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon! :) Palaan haasteeseen ihan pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, mielenkiinnolla odotan.

   Poista
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...