23. helmikuuta 2013

Musta vai valkoinen ISO säilytin?

 
 
 
Sain hetki sitten valmiiksi ison mustan virkatun sisustuskorin. Säilyttimiksi koreja nykyisin myös kutsutaan. Se on tilaustyö ja on jo matkalla uuteen kotiinsa, mutta tuo vieressä oleva valkoinen on minulla omassa käytössä lankakorina.

Korit / säilyttimet ovat keskenään lähes samankokoisia:
halkaisija 30 cm ja korkeus n 20cm
Materiaalina kotimaisen tekstiiliteollisuuden ylijäämätrikoota.

Koreissa minulla on lankoja moneen lähtöön ja muutama keskeneräinen työkin on näkyvissä. Tuo sininen muovilevy on osoittautunut todella käteväksi, kun sillä voi mitata puikkojen kokoa. Kaikissa puikoissani ei näy kokonumeroa, joten 'mittarista' on ollut suuri apu (erityisesti sukkapuikkoja valitessa).

Taustalla olevan torkkupeiton olen noin vuosi sitten ommellut ihanasta paksusta villakankaasta ja olen lopputulokseen edelleen tosi tyytyväinen. Siitä tarkemmin täällä: torkkupeitto

4 kommenttia:

 1. Psst, mitä on kotimaisen tekstiiliteollisuuden ylijäämätrikoo? Psst2, minkäkokoisella virkkuukoukulla olet noita koreja tehnyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysymyksiä. Trikoota valmisteltaessa tehtaassa leikataan trikoon molemmista reunoista pois se kapea ja karkeahko reuna, jossa näkyy usein pieniä reikiä. Reiät syntyvät niistä piikeistä, jotka trikoota kudottaessa pingottavat sitä pysymään halutussa leveydessä. Tämä reuna on sitä ylijäämää, jota ei heitetä roskiin, vaan sitä käytetään mm mattokutomoissa pitkin Suomen maata, kun tekevät meille kuluttajille mattoja. Omat virkkauksessa käyttämäni kuteet ostan usein pienistä mattokutomoista esim Huittisista tai Savonlinnasta, jotka taasen ovat hankkineet niitä joko säkeittäin tai vyyhdittäin näistä tehtaista. Monet käyttävät käsitöissään ulkomailta (mm Aasiasta) tuotuja trikookuteita, mutta Nuppu Home korkeissa käytän kotimaista materiaalia, vaikkakin sen hinta on ulkomaista kalliimpaa. Laatukin on mielestäni tasaisempaa.
   Koukun koko riippuu kuteen paksuudesta ja siitä mikä on tuotteina käyttötarkoitus, vaihtelee 4-10 välillä. Suosin pieniä koukkuja, koska tykkään tiheästä ja tukevasta hyvin muotonsa pitävästä työnjäljestä.

   Poista
 2. Kiitos kun liityit lukijakseni ja kiitos kun jätit kommentin!:)
  Ihana blogi sinulle täällä ja oi miten ihania käsitöitä. Tosi taitava olet!
  Liityin lukijaksesi ja alan seuraamaan blogiasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita, kivaa tämä verkostoituminen eikös vaan ;-)

   Poista
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...