22. tammikuuta 2013

Maailman kaunein kynttilälyhty

      
      
      
    
 
Tämä lyhty ei ole omaa Nuppu Home tuotantoa, vaan ihan oikean sepän takoma. Olen suorastaan kuolannut sitä jo vuosia vuosia - siis itse asiassa aina Tallinnassa käydessäni.

Minulla oli onni saada viime joulukuiselle perinteiselle Itsenäisyyspäivä-matkallemme mukaan myös omat eläkkeellä olevat vanhempani Porista. Tietenkin minun piti heillekin esitellä noita upeita sepän tuotoksia. Ja ja arvatkaahan mitä tapahtui jouluna?  Mitä ihmeen painavaa löytyi joululahjojen joukosta?

Nuppu Home kotiin tuli lukuisten omatekemien kynttilälyhtyjeni lisäksi yksi tuollainen taottu lyhty ja vielä kauniin pidikkeen kanssa, jopa ruuveissa oli sepän takomat rouheat kannat! Muutama päivä sitten rakas mieheni kiinnitti sen paraatipaikalle kotiimme ja niin niin rakastan sitä! Lyhdyn takaseinässä oleva pala kuparia hohtaa kynttilän valoa kaikkialle. Onneksi kesä on vielä kaukana kaukana ja on monen monta pimeää iltaa, jolloin voin lyhtyyn sytyttää kynttilän - niin niin rentouttavaa vain olla ja katsella sitä!
Vanhalla pokkarikamerallani otetut kuvat eivät tee lyhdylle oikeutta, mutta antavat kuitenkin jonkilaisen kuvan 70 cm korkeasta komeudesta.

Kiitos rakkaalle isälleni ihanasta lahjasta!

Ihanaa tammikuun loppua kaikille, myös mukaan tulleille uusille lukijoille.
Kiva, kun olette löytäneet käsityöblogini - toivottavasti myös jokin kiva itse tekemäni tuote jossain vaiheessa löytää tiensä teidänkin kotiinne tai lahjaksi rakkaillenne.

4 kommenttia:

 1. Oij, miten suloinen lyhty... Kaunis kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ira. Tykkään tuollaisesta rouheasta työnjäljestä metalliesineissä.

   Poista
 2. Mäkin oon noita ihaillu Tallinnassa !

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...