25. syyskuuta 2012

Nuppu Home haaveilee...

Haaveilen omasta pienestä putiikista.  Haave kulkeutuu uniini yhä vain useammin. Unissa haaveeni näyttää jotenkin tältä:

Vanha punainen torppa Saimaalla Puruveden äärellä Pienessä Kylässä. Myynnissä kaikkea vanhaa sisustukseen liittyvää sellaisenaan tai tuunattuna itseni näköiseksi. Hyllyillä, lattialla, sohvalla, tuoleilla ja siellä täällä käsityönä tekemiäni Nuppu Home tuoteita kuten isoja ja pieniä virkattuja koreja, lasinsuojia, kynttilälyhtyjä, kaarnasydämiä, ovikransseja ja muita uniikkeja yksittäikappaleita. Putiikissa olisi myös muiden lähiseudun kädentaitajien töitä; kauniita käsin painettuja kankaita, sepän takomia koukkuja, entisöityjä huonekaluja ... Tarjolla termospullosta kaffetta ja teetä ja miksei itse aamulla leivottua kahvileipääkin. Putiikissa ja sen pihapiirissä voisi Pienessä Kyllässä asuvat tai siellä lomallaan piipahtavat oleilla, lueskella tai vain katsella upeaa järvimaisemaa ja ohi lipuavia purjeveneitä.

Joskus uniin livahtaa näkymä, jossa kylän naisasukkaita puuhailee putiikissa keskenään tarinoiden (kutoo sukkaa, valmistaa sytykeruusuja, leikkaa vanhoista lakanoista matonkuteita, hurruttaa ompelukoneella tilkkupeittoja) tai muuten vaan pitävät putiikkia auki niinä aikoina, kun Nuppu Homen 'hengetär' on leipätöissä Etelä-Suomessa.

Mitäpä jos:
- 'hengetär' muuttaisi asumaan tähän Pieneen Kylään?
- paikallisessa Isossa Kauniissa Vanhassa Kartanossa olisi tarvetta 'hengettärelle', joka hoitaisi paikkoja Kartanon Rouvan poissa ollessa?
- voisin käsityötaidoillani tuottaa jotain muuta hyödyllistä tämän Pienen Kylän tarpeisiin ja sen elävöittämiseen ja hyvinvointiin, sillä sen se on ansainnut. Ehkä Pienessä Putiikissa vierailevat käyttäisivät myös muita Pienen Kylän palveluita ... ehkä ehkä ...

Kaikenlaisia juttuja uniin hiipiikään ... haaveilla on joskus isot kauniit ja kantavat siivet ... Nuppu Home on valmis haaveiden kuljetettavaksi :-)

Mitä mieltä olet - poikkeaisitko käymään?

4 kommenttia:

 1. Näitkö muuten vastaukseni kysymykseesi, joka oli kommenttina blogissani? Tätä aihetta koskien...

  VastaaPoista
 2. hei Mervi, tarkoitatko vastaustasi siihen 'post it lappu'-keskusteluun? Kyllä näin sen, kiitos vastauksestasi.

  VastaaPoista
 3. Tarkoitin tätä: http://pellavasydanjamervi.blogspot.fi/2012/09/yrittajien-paiva.html?showComment=1346944162194#c8320321896982567086

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi, kun laitoit sen vielä linkkinä tähänkin. Katsotaan miten elämä kuljettaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...